Hotline
Hemen Ara
  • 0532 139 52 32
  • info@uluspaslanmaz.com
  • Adres
  • Çilek Mah. Cumh. Bulv. No:72
    Akdeniz / Mersin
  • Mesai Saatler
  • Pzt. Cmt. 08:00-18:00

Süt Alım Ünitesi


SAÜ 01-1 – SÜT ALIM ÜNİTESİ

Özellikleri: Komple AISI 304 kalite paslanmaz çelikten mamul , Elekli süt alım teknesi, küresel vana montajlı DN 40 süt çıkışı Kg ve litre özellikli dijital tartım sistemi Kapasite : 250lt-500lt-1000lt-1500lt-2000lt

Çalışma Prensibi: Süt Alım grubu, sütün tankerlerden alınıp, depolama tanklarına aktarılması işlemini sağlar. REDA sistemi , flexible ( esneyebilir ) bir boru ile , kapalı balans tankında oluşturulan vakum sayesinde tankerlerden sütün emilebilmesini sağlar. Bu vakum;balans tankında oluşur ve sütün havalanmasını ve içindeki olumsuz kokuların kısmen alınmasını sağlar. Aynı zamanda oluşan vakum, vakum pompası ile vakum besleme grubu aracılığıyla akışın sabit kalmasını sağlar.


CİP SİSTEMİ

Gıda işletmelerinde; bakteriyolojik açıdan yetersiz ve zaman alıcı olan elle temizlemenin yerine otomatik sistemlerle yapılan temizleme yöntemleri tercih edilmelidir. Elle temizlemede olduğu gibi, makine ve ekipmanları parçalara ayırmaya gereksinim duymadan çalkalama suyu ve deterjan çözeltisinin üretim hattında sirkülasyonu ile yapılan “yerinde temizleme yöntemi”, kısaca CIP olarak bilinir.

Yerinde temizleme yöntemi yani CIP; doğru uygulandığı takdirde yüksek derecede etkili ve yeterli olup, özellikle uzun boru hatlarının ve geniş hacimli tankların temizlenmesinde son derece başarılı bir şekilde uygulanan tek yöntemdir.


SNP 01-2- SÜT NAKİL POMPASI

Özellikleri: Tamamı AISI 304 ve AISI 316 kalite paslanmaz çelikten üretilmİştir. 5-10-20-30-40-50 ton/saat kapasitelerde üretilir. Giriş ve çıkışlar DN 40 veya DN 50 normundadır. Tüm gıda ve kimya sektöründe kullanılır. Kolay sökülebilir açık fanlı modeldir. Üzerinde komple paslanmaz kılıf bulunmaktadır. 380 volt elektrikle çalışır.

Çalışma Prensibi: Pompaların çalışma prensibi, fanın esnek kanatlarının hareketine dayanmaktadır. Pervanenin içinde döndüğü gövdenin bir tarafı daralmaktadır. Bu noktada kanatlar eğilmekte ve kanatlar arasındaki mesafe azalmaktadır. Kanatlar, dar kısmı geçtikten sonra açılmakta ve bu durum kanatların emiş aralığını tekrar genişletmektedir. Sonuçta kanatlar arasındaki boşlukta vakum oluşmakta ve oluşan vakum akışkanın pompa girişine doğru emilmesini sağlamaktadır. Sonraki aşamada akışkan esnek pervane kanatları vasıtasıyla pompa gövdesine ilerlemektedir. Kanatlar gövdenin dar bölümüne geldiğinde tekrar eğilmekte ve kanatlar arasındaki mesefe tekrar azalmaktadır. Oluşan basınç, sıvının kanatları arasından tahliye edilmesini sağlamaktadır.


whatsapp